Björnbär – ”Loch Tay”

Nu äntligen har Björnbär kommit in i trädgården.

Har väl inte direkt letat men har haft i tankarna länge. Min dotter och hennes familj har en jättefin, med taggar. Men den är så fin och just nu med massor utav blommor. Tyvärr vet jag inte vad den heter. Har varit lite avundsjuk på dem. Men nu har jag en också.

Självklart gick jag in och läste om den och om hur den ska planteras osv.

Den vill gärna ha sol till halvskugga. Och normalt med vatten. Blir ca. 3 meter hög och ca 1 1/2 meter bred.

Hos mig blev den planterad lika djupt som den satt i krukan. Jag köpte yrkesplantjord, från Sätra Plant i Korsbyn. Och för att slippa gräs som växer in mot busken så slog jag ner en gräskant runt om, drygt en meter i diameter.

Sen blev det förstås lite större stenar runt om, dels för att inte gräskanten ska synas och största anledningen är förstås att inte robotgräsklipparen ska klippa bort den. Det har hänt tidigare med en ginst och det ska inte hända igen.

Den får nu stå bredvid mina Svarta Vinbär och Krusbärs busken. Och det kommer även fixas en fin spaljé åt den att växa emot.

Och självklart är det nu full fart i pallkragarna. Nu är det mest fix med att gallra lite, vattna vid torka och sen har jag faktiskt börjat skörda lite. Bland annat sallad och lite dill, har jag lagt på smörgåsen. Och till det en egen äggröra med ägg från Sigges damer. Så gott att äta ”eget”.

Och nu börjar jag skymta att Broccolin är på G. Det är så roligt att se när allt kan växta utan mördarsniglarna. Är så nöjd att jag snickrade upp stålkanterna kring pallkragarna.

För övrigt så är det mest gräsklippning av gräsmattan, den växer jättefort just nu, samt att hålla efter allt man har fixat i trädgården.

Och så vill jag göra lite fint i trädgården inför Midsommarhelgen. Kan vara lite trevligt med björkris och plocka lite blommor.

Ha en trevlig Midsommar så får vi hoppas på en solig sådan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s